Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Kara Osman Pastası Tarifi Salı Şub. 01, 2011 8:52 pm | |
| Malzemeler 1 Paket krem şanti 1 Su bardağı çilekli süt Yarım paket çilek jölesi 1 Kahve fincanı çilek likörü Yarım su bardağı su 1 Kakaolu hazır kek (iki katlı) 2 Kase çilek 2 Çorba kaşığı çikolata rendesi 1 Çorba kaşığı iri kıyılmış fındık Hazırlanışı
- 1 Paket krem şantiyi 1 su bardağı çilekli süt ile çırpın ve buzdolabında dondurun.
- Çilek jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayın.
- Jöleyi krem şanti ile karıştırıp, koyu bir krema gelinceye kadar bekletin.
- Liköre yarım su bardağı su ekleyip, kekik altını ve üstünü ıslatın.
- Kremanın yarısını kekin alt parçasının üzerine sürün.
- Çilekleri uzunlamasına kesip, kremanın üzerine yerleştirin ve üzerine kekin üst parçasını kapatın.
- Kalan kremayı kekin üzerine sürüp, kenarlarını krem şanti ile süsleyin.
- Üzerine çikolata rendesi serpin ve çilekle dekore edip, bir gece bozdolabında bekletin.
Kara Osman Pastası yemeği tarifi | |
|