Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Hasbahçe Pastası Tarifi Salı Şub. 01, 2011 8:31 pm | |
| Malzemeler 2 Dilim 18 santimlik pandispanya 300 gr pasta kreması 300 gr krem şanti 250 gr çeiştli meyveler (muz, kivi, ananas, frambuaz vs..) 50 gr şurup Süslemek için : 100 gr bitter çikolata 300 gr çeşitli meyve (üzüm, incir, kivi, ananas, frambuaz, muz karışımı) Hazırlanışı
- 1 Dilim pandispanyanın üzerini dilediğiniz bir şurupla hafifçe nemlendirin.
- Krem şanti ve pasta kremasını bir kapta karıştırın.
- Çok hafif donana kadar buzdolabında bekletin.
- Şurupla ıslattığınız pandispanyanın üzerine bir miktar koyup, yayın.
- Üzerine dilimlenmiş meyveleri koyun.
- Meyvelerin üzerine krema sürün.
- İkinci dilim pandispanyayı üzerine kapatın.
- Üzerini kremalı karışım ile düzgünce kaplayın.
- Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
- Çikolatayı benmari usulü eritin, soğumaya bırakın ama
donmamasına dikkat edin.(içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak ve eriyene kadar sürekli karıştırarak)
- Kekin çevresini, kekin yüksekliğinde kesilmiş ve çevresini tamamen saran yağlı kağıt ile kaplayın.
- Kekin üzerine erittiğiniz çikolatayı dökün.
- Çikolata donduktan sonra çevresindeki yağlı kağıdı dikkatli bir biçimde çıkarın.
- Pastanın üzerini çeşitli meyve dilimleri ile süsleyip, servis yapın.
Hasbahçe Pastası yemeği tarifi | |
|