Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Elma Pastası Tarifi Salı Şub. 01, 2011 8:25 pm | |
| Malzemeler 1 Yumurta 150 gr. Tereyağ 100 gr. Toz Şeker 250g Un ½ Paket Kabartma Tozu 1 Paket Vanilya 6 Tane Orta Boy Elma Kreması İçin Malzemeler: 750 ml. Sıvı Krema (Schlagsahne) 1 Paket Vanilyalı Puding 1 Paket Vanilya 60 gr. Toz Şeker (Kullandığınız Puding Şekersiz İse 120g Şeker Kullanın) 40 gr. Badem Kırığı Hazırlanışı
- 1 yumurta, 150 g tereyağr., 100 gr. şeker önce yoğrulur.
- Sonra 250 gr. un, yarım paket kabartma tozu, 1 paket vanilya
katılır, kurabiye hamuru gibi bir hamur yoğrulur. Eğer hamur ele çok yapışıyorsa biraz daha un eklenebilir.
- Bu hamur 28 cm’lik kelepçeli kalıbın hem altına, hem kenarlarına döşenir resimdeki gibi.
- 6 orta boy elma yıkanır, soyulur, ince ince doğranır hamurun üstüne yerleştirilir resimdeki gibi.
- 750 ml sıvı krema (Schlagsahne), 1 paket vanilyalı puding tozu,
1 paket vanilya, 120 g şeker kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
- Elmaların üzerine dökülür, üzeri düzlenir.
- En son üzerine badem kırığı serpilir, resimdeki gibi.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar
pişirilir (1 saat civarında pişecek). Pasta tamamen soğuduktan sonra kesilecek, sıcakken kesilirse akabilir!
Süper bir pasta iddia ediyorum bu kadar lezzetli elmalı pasta daha önce yememişinizdir!!! Elma Pastası yemeği tarifi kaynak: Paşa Kızı http://pasasofram.blogcu.com | |
|