BEBEKLER İÇİN FIRINDA ELMA TATLISI...
Malzemeler
2 orta boy elma
1 yemek kaşığı akçaagaç şurubu
1 yemek kaşığı öğütülmüş ceviz
yarım çay kaşığı tarçın
Elma Tatlısının Yapılışı
Elmaları
rendeliyerek bir iki damla limon, iki yemek kaşığı su ile karıştırın.
Başka su ilave etmeye gerek yok. Elmalar kendi saldıkları elma suyu
içinde pişiyorlar. Tarçın ilave edin ve küçük bir fırın kabında 180
derecede 20 dakika elmalar yumuşayana kadar pişirin. Fırından çıkarınca
içine tatlandırıcı şurubu ve cevizi katıp karıştırın.
Not:
Bebeğiniz 10 aydan küçük ve henüz çiğnemeyi bilmiyorsa, tencerede
pişirirseniz elmalar daha yumuşak olur. Cevizleri mutlaka bir öğütücüde
çekerek un haline getirin.