Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Zeytinyağlı Karnabahar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Zeytinyağlı Karnabahar Empty
MesajKonu: Zeytinyağlı Karnabahar   Zeytinyağlı Karnabahar Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 6:48 pm









Zeytinyağlı Karnabahar Karnabahar%20002



Biliyorum çay menüsündekileri
yayınlamamı bekliyorsunuz ama bu güzelliği paylaşmadan edemedim. Daha
sonra yine menüdekilerden devam edicez, izci sözüSmile



ilk duyduğumda çok iştahlı bir
tarif gibi gelmemişti ama deneyip tattıktan sonra aynı şeyi düşünmez
oldum. Gerçekten sağlıklı bir yemek aynı zamanda nasıl bu kadar lezzetli
olabilir diye düşünmeden edemiyor insan.



Yemeğin bu kadar lezzetli
olmasının sırlarından ilki tüm sebzelerin taze olarak kullanılması,
diğeri hakiki zeytinyağı ve sonuncusunun da kurusoğan olduğunu
düşünüyorum. Ne konserve ne de dondurulmuş sebzelerin aynı aromayı
verebileceğini sanmıyorum çünkü onları kullanarak da pişirdiğim oldu.
Ama bu kez ki lezzeti yakalayamamıştım.



Not yemeklik doğanmış kuru soğan yerine arpacık soğanı kullanırsanız çok daha şık duracağını düşünüyorum.


Malzemeler



  • 2 cup çiçeklerine ayrılmış karnabahar
  • 1 cup arpacık soğanı yahut bir orta boy kurusoğan
  • 1 cup bezelye
  • 1 cup küp doğranmış sarı patates
  • 1 cup küp doğranmış havuç
  • Bir tutam dereotu
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1-2 sb su


Yapılışı


Soğanlar zeytinyağda sotelenir.
Patatesler ve havuçlar eklenir. Bir miktar bu şekilde kavrulduktan sonra
küçük çiçeklerine ayrılmış karnabahar ve bezelye eklenir. Su ilave
edilip tencerenin kapağı kapatılır ve 25 dakika böylece pişirilir. Tuz
ve karabiber ekilip ocağın altı kapatılır. Servis tabağına alınıp
dereotu serpilir sıcak yahut soğuk ikram edilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Zeytinyağlı Karnabahar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Zeytinyağlı Bakla
» Zeytinyağlı Bamya
» Lübnan usulü karnabahar kızartma
» Zeytinyağlı Börülce
» Zeytinyağlı Enginar

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Diyet Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: