Konu: Zeytinyağlı Karnabahar Çarş. Ocak 26, 2011 6:48 pm
Biliyorum çay menüsündekileri yayınlamamı bekliyorsunuz ama bu güzelliği paylaşmadan edemedim. Daha sonra yine menüdekilerden devam edicez, izci sözü
ilk duyduğumda çok iştahlı bir tarif gibi gelmemişti ama deneyip tattıktan sonra aynı şeyi düşünmez oldum. Gerçekten sağlıklı bir yemek aynı zamanda nasıl bu kadar lezzetli olabilir diye düşünmeden edemiyor insan.
Yemeğin bu kadar lezzetli olmasının sırlarından ilki tüm sebzelerin taze olarak kullanılması, diğeri hakiki zeytinyağı ve sonuncusunun da kurusoğan olduğunu düşünüyorum. Ne konserve ne de dondurulmuş sebzelerin aynı aromayı verebileceğini sanmıyorum çünkü onları kullanarak da pişirdiğim oldu. Ama bu kez ki lezzeti yakalayamamıştım.
Not yemeklik doğanmış kuru soğan yerine arpacık soğanı kullanırsanız çok daha şık duracağını düşünüyorum.
Malzemeler
2 cup çiçeklerine ayrılmış karnabahar
1 cup arpacık soğanı yahut bir orta boy kurusoğan
1 cup bezelye
1 cup küp doğranmış sarı patates
1 cup küp doğranmış havuç
Bir tutam dereotu
Zeytinyağ
Tuz
Karabiber
1-2 sb su
Yapılışı
Soğanlar zeytinyağda sotelenir. Patatesler ve havuçlar eklenir. Bir miktar bu şekilde kavrulduktan sonra küçük çiçeklerine ayrılmış karnabahar ve bezelye eklenir. Su ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır ve 25 dakika böylece pişirilir. Tuz ve karabiber ekilip ocağın altı kapatılır. Servis tabağına alınıp dereotu serpilir sıcak yahut soğuk ikram edilir.