Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Zeytinyağlı Enginar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Zeytinyağlı Enginar Empty
MesajKonu: Zeytinyağlı Enginar   Zeytinyağlı Enginar Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 6:48 pm









Zeytinyağlı Enginar Zeytinyagli%20enginar%20%282%29



En sevdiğim sebzedir enginar. Sanırım hergün yesem bıkmam. Bu sefer
yalnızca yemeğin tarifi oldu ama enginar temizleme işini bir dahaki
zeytinyağlı enginar (iç baklalı enginar) tarifimde fotoğraflamayı
düşünüyorum. Eminim, mutfak kültürlerinin bir parçası olmayan bir çok
bayan da merak ediyordur nasıl temizlenip piştiğini enginarların.

Not* Enginarların tazeliğine göre değişebiliyor pişme süresi. Mesela benimkiler 25 dakikada pişti.


Porsiyon: 3 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dk
Pişme süresi: 25 dk


Malzemeler


  • 6 adet enginar
  • 1 orta boy küp küp doğranmış patates
  • 1 adet küp küp doğranmış havuç
  • 1 çay bardağı kadar bezelye içi
  • 1 orta boy kuru soğan yahut
  • 10 adet arpacık soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yahut 2 adet kesme şeker
  • 1 sb su
  • 1 adet limon
  • 4-5 dal dereotu
  • Tuz

Yapılışı

Enginarların saplarını ve kabuklarını soyarak içini iyice temizleyin. Limon suyuyla ovarak yıkayın. Bir tencereye yerleştirin.

Arpacık soğanları yahut yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağda kavurun
ve içine bezelyeleri, küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin.
10 dakika kadar pişirin.

Tencereye yerleştirdiğiniz enginarların üzerine pişirdiğiniz karışımı ekleyerek şeker ve tuz serpin.

Limon suyunu, 1 bardak su ve arzu edilirse bir miktar daha zeytinyağı
ilave ederek orta ateşte 25-30 dakika pişirin. Enginarlar yumuşayınca
bir tabağa alın. Çanaklarına bezelye, havuç ve patatesten oluşan içten
paylaştırın. Üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://asci.forum.st
 
Zeytinyağlı Enginar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Diyet Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: