Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Zeytinyağlı Bamya

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Zeytinyağlı Bamya Empty
MesajKonu: Zeytinyağlı Bamya   Zeytinyağlı Bamya Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 6:49 pm









Zeytinyağlı Bamya Zeytinyagli%20bamya


Zeytinyağlı bamya

Yine arşivi karıştırırken rastladığım ve yayınlamadığımı farkettiğim bir
tarif daha. Biliyorum Bamya etli olmasıyla meşhurdur. Gelecek sefere de
etlisini paylaşacağım inşallah.


Ben dondurulmuş bamya kullandım bu nedenle
kullandığım su miktarı azdı. Siz eğer taze kullanacaksanız biraz fazlaca
su eklemeniz gerekebilir. Mısır'ın da başlıca ana yemeklerinden olan
"etli bamya" bizde olduğu gibi "bamya" diye biliniyor.


Malzemeler

500 gr taze küçük bamya
3 büyük domates
1 büyük kuru soğan
4 diş sarımsak
1 kase haşlanmış nohut
1 y.k biber salçası
1 y.k domates salçası
Zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
limon suyu

Hazırlanışı

Soğan zeytinyağda pembeleşene dek kavrulur. Salçalar eklenip
karıştırılır. Sırayla nohut, temizlenmiş bamyalar, kabuğu soyulup
küçücük doğranmış domatesler bamyaların üzerine yerleştirilir. En son
soyulup incecik dilimlenmiş sarımsaklar serpilip baharatlar eklenir.
Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte bamyalar yumuşayana dek
pişirilir. Gerekirse pişme esnasında az sıcak su ve limon suyu ilave
edilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://asci.forum.st
 
Zeytinyağlı Bamya
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Diyet Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: