Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Lübnan usulü karnabahar kızartma

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Lübnan usulü karnabahar kızartma Empty
MesajKonu: Lübnan usulü karnabahar kızartma   Lübnan usulü karnabahar kızartma Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 5:11 pm










Lübnan usulü karnabahar kızartma Karnabahar+%282%29

Ames,
Iowa/US de yaşarken, annesi Lübnanlı, babası Fransız asıllı olan
Jennifer in ikram ederek tanıttığı karnabahar kızartma şekli tüm Türk
arkadaşların beğenisini kazanmıştı. O zamandan beri malzemeler aklımda
kalmış meğer, karnabahar alınca deneyip sizlerle paylaşmaya karar
verdim. Malum karnabahar beyler ve çocuklar arasında pek ilgi görmez.
Çoğunlukla sadece bayanların yediği bir sebzedir. Belki bu haline
perestij eden bulunur, kim bilir...



Not:
Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilince daha bir lezzetli oluyor...
Ayrıca parti yahut çay birlikteliklerinde atıştırmalık; yemek
davetlerinde ise sofrada meze olarak çok ideal olacağını düşünüyorum...






Malzemeler


  • 1 kg kadar karnabahar

Kızartma hamuru


  • 2 yumurta
  • 2 yk kıyılmış maydanoz
  • 3 yk un
  • 3 yk irmik
  • 2 yk sıvıyağ
  • 5 yk yogurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Kızartmak için sıvıyağ


Yapılışı



Karnabahar çiçeklerine ayrılıp
yıkanır süzülmesi için bırakılır. Burada hamur malzemeleri cam bir
karıştırma kabına alınıp çırpılır. Karnabahar çiçekleri hafif haşlanır
tamamen süzülmesi için süzekte bırakılır. Dikkat edilecek husus aşırı
haşlayıp ezilecek hale getirmemek. Haşlanıp soğutulan çiçekler
hazırlanan hamura batırılır kızgın yağa atılır. Nar gibi oluncaya dek
kızartılır. Kağıt havlu serilmiş tabağa aılınır. sarımsaklı yoğurt
eşliğinde sıcak servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Lübnan usulü karnabahar kızartma
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Zeytinyağlı Karnabahar
» Karnabahar Çorbası Tarifi
» KIYMALI KARNABAHAR OTURTMA
» Lalanga Kızartma
» ALUVAYO KIZARTMA tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: HaMur İşleri Tarifleri-
Buraya geçin: