Ames,
Iowa/US de yaşarken, annesi Lübnanlı, babası Fransız asıllı olan
Jennifer in ikram ederek tanıttığı karnabahar kızartma şekli tüm Türk
arkadaşların beğenisini kazanmıştı. O zamandan beri malzemeler aklımda
kalmış meğer, karnabahar alınca deneyip sizlerle paylaşmaya karar
verdim. Malum karnabahar beyler ve çocuklar arasında pek ilgi görmez.
Çoğunlukla sadece bayanların yediği bir sebzedir. Belki bu haline
perestij eden bulunur, kim bilir...Not:
Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilince daha bir lezzetli oluyor...
Ayrıca parti yahut çay birlikteliklerinde atıştırmalık; yemek
davetlerinde ise sofrada meze olarak çok ideal olacağını düşünüyorum...Malzemeler
Kızartma hamuru
- 2 yumurta
- 2 yk kıyılmış maydanoz
- 3 yk un
- 3 yk irmik
- 2 yk sıvıyağ
- 5 yk yogurt
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
- Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Karnabahar çiçeklerine ayrılıp
yıkanır süzülmesi için bırakılır. Burada hamur malzemeleri cam bir
karıştırma kabına alınıp çırpılır. Karnabahar çiçekleri hafif haşlanır
tamamen süzülmesi için süzekte bırakılır. Dikkat edilecek husus aşırı
haşlayıp ezilecek hale getirmemek. Haşlanıp soğutulan çiçekler
hazırlanan hamura batırılır kızgın yağa atılır. Nar gibi oluncaya dek
kızartılır. Kağıt havlu serilmiş tabağa aılınır. sarımsaklı yoğurt
eşliğinde sıcak servis yapılır.