Karsın
yerel lezzetlerinden biri lalanga. Tercihe göre tatlı yada tuzlu
hazırlanıyor. Çoğumuzun tatlı haline lokum dediğimiz şey aslına
bakılırsa. Kıvamı göz
kararı olduğundan yanılma ihtimali var. Kek hamurundan daha ince bir
kıvama sahip olması gerekiyormuş hazırlayan komşumun söylediğine göre. Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı ılık su
- Tuz
- Un
- Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Karıştırma
kabına sıvı malzemeler alınıp çırpılır. Tuz, kabartma tozu ve un
ilavesiyle kıvam bağlanır. Lokum hazırlanır gibi avcunuzun içine
aldığınız hamur baş ve işaret parmaklarınızın arasından top şeklinde
çıkartılarak kaşık yardımıyla kesilip hızlıca kızgın yağa atılır.
Kızaran
toplar kağıt havlu serilmiş servis tabağına çıkarılır. (Hamurun kaşığa
yapışmaması için arada sıvıyağa batırılarak kaşık yağlanır). Tüm hamur
bu şekilde bitirilir. Ilık ikram edilir.