Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Tutmaç Çorbası tarifi (Bingöl)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Tutmaç Çorbası tarifi (Bingöl)  Empty
MesajKonu: Tutmaç Çorbası tarifi (Bingöl)    Tutmaç Çorbası tarifi (Bingöl)  Icon_minitimePerş. Şub. 03, 2011 12:20 am

Tutmaç Çorbası (Bingöl)

500 gr. Un
1 kg. yoğurt
2 baş sarımsak
1 kaşık tereyağı
200 gr. Kavurma
Yeteri kadar toz biber, nane ve tuz

Un
biraz su ve tuz ile yoğrulur. Hamur kağıt inceliğinde yufkalar halinde
açılarak bir bez üzerine tek tek istenilen büyüklükte kesilir. Önceden
hazırlanmış yoğurda bir miktar su katılarak hafif ateşte kaynayıncaya
kadar karıştırılır. 5 dakika kaynadıktan sonra kesilmiş olan yufkalar
ilave edilir. Bir miktar kavurma içine atılarak 15 dakika sonra ateşten
indirilir. Tavada eritilen tereyağına isteğe göre acı biber, nane
konarak ateşte kavrulur. Tabaklara konan çorbaya bu sos ilave edilerek
servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Tutmaç Çorbası tarifi (Bingöl)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Ayran aşı (Bingöl) tarifi
» Keldoş (BİNGÖL) tarifi
» Mastuva tarifi (Bingöl)
» güveç (Bingöl yöresi) tarifi
» Selim Tava (BİNGÖL) tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Dogu yemek Tarfileri-
Buraya geçin: