Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Açma Börek Tarifi Salı Şub. 01, 2011 9:12 pm | |
| Malzemeler 4 Su bardağı un 2 Yumurta 1 Su bardağı yoğurt 1 Çay bardağı sıvıyağ 1 Paket kabartma tozu 1 Su bardağı süt 1 yumurta sarısı 250 gr eritilmiş margarin Tuz İç Malzeme İçin: 1 kg pırasa 250 gr kıyma 2 Çorba kaşığı margarin Yarım demet maydonoz Tuz Karabiber Hazırlanışı
- Pırasayı ayıklayıp ince ince dilimleyin.
- 2 kaşık margarini tavada eritip pırasaları 3-4 dakika kavurun.
- Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Tuz, karabiber ve kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.
- Unu derin bir kaba alın.
- Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta , tuz, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve sütü ilave edin.
- Hamurun kıvamını bulması için gerekirse biraz un ekleyebilirsiniz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayın ve tabak büyüklüğünde açın.
- Her hamuru eritilmiş ılık margarinle yağlayın.
- Hamurların dört kenarını ortada birleştirip kare haline getirin.
- Bu işlemi diğer hamurlara da uygulayın.
- Kare hamurları tekrar unlayıp merdane ile dikdörtgen şeklindw açın.
- Uzun kenarlarına pırasalı karışımdan yayıp rulo yapın.
- İki ucunu içeriye doğru kıvırıp açma şekli verin.
- Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
- Sıcak servis yapın.
Açma Börek yemeği tarifi | |
|