Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

  TAVUKLU BÖREK TARİFİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

 TAVUKLU BÖREK TARİFİ Empty
MesajKonu: TAVUKLU BÖREK TARİFİ    TAVUKLU BÖREK TARİFİ Icon_minitimeÇarş. Şub. 02, 2011 6:36 pm

 TAVUKLU BÖREK TARİFİ Tavuklu_borek_tarifleriMalzemeler
Üç buçuk su bardağı un
Bir buçuk su bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Üzerine sürmek için
Sıvıyağ

İçine
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
1 su bardağı bezelye
1 adet sivri biber
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı ılık süt
Tuz, kekik, karabiber
1 diş sarmısak

TAVUKLU BÖREK TARİFİ

Unu
bir kaba alın. Zeytinyağı ve suyu azar azar katarak, çok yumuşak bir
hamur yapın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 30 dakika bekletin. Tavuk
göğsünü didikleyin. Bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağını koyun.
Tavuğu ekleyin. Üzerine halka doğranmış biberleri koyarak soteleyin.
Bezelye, kekik, karabiber, kıyılmış sarmısağı koyup, 1 çorba kaşığı un
ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Üzerine sütü koyarak 5 dakika karıştırın ve
soğumaya bırakın. Hamuru 10 parçaya bölüp, her parçayı pasta tabağı
büyüklüğünde açın. Kenarlarından 1 cm boş bırakarak 8 parçanın üzerine
yağ sürün. 4 parçayı üst üste koyup, yağ sürülmemiş bir parçayı üzerine
yerleştirin. Diğer hamurları da ayrı bir yerde aynı şekilde hazırlayın.
Bu şekilde 2 tane 5'er katlı hamur elde edin ve hepsini elinizle açarak
tepsi büyüklüğüne getirin. İlk 5 katı yağlanmış tepsiye yerleştirin ve
kenarlarından 4-5 parmak sarkıtın. Tavuklu harcı tepsinin üzerine yayın.
İkinci 5 katı da tavuklu harcın üzerine kapatın ve dıştan sarkan
hamuru, şekil vererek içe doğru katlayın. Üzerine yağ sürün. Önceden
ısıtılmış 200 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dk. pişirin ve servis
yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
TAVUKLU BÖREK TARİFİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TAVUKLU SEBZELİ BÖREK TARİFİ
»  LAZ BÖREK TARİFİ
» TONBALIKLI BÖREK tarifi
» NOKUL BÖREK TARİFİ
» PATLICANLI BÖREK Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Karadeniz Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: