Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Açma II Tarifi Salı Şub. 01, 2011 9:20 pm | |
| Malzemeler 1.5 Kibrit kutusu kadar yaş maya 3 Tatlı kaşığı tozşeker Yarım su bardağı ılık su 1 Adet yumurta 1 Çay bardağı sıvıyağ 1 Çay bardağı yoğurt 1 Çay bardağı süt 100 gr margarin Aldığı kadar un Tuz Üzerine serpmek için çörekotu Hamurun dinlendirilme süresi : Yaklaşık 1-2 saat Hazırlanışı
- Maya, şeker ve ılık suyu küçük bir kasede karıştırın.
- Maya göz göz açıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
- Yumurtanın sarısını ayırıp, akını eritilmiş margarinle karıştırın.
- Sıvıyağ, yoğurt, süt ve tuz ilave edip karıştırın.
- Aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
- Üzerine nemli bez örtüp ılık ortamda 1-2 saat kabarması için bekletin.
- Bu sürenin sonunda hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizip 15-20 dakika daha dinlendirin.
- Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
- 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
- Ilık olarak servis yapın.
Açma II yemeği tarifi | |
|