Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Açma II Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Açma II Tarifi Empty
MesajKonu: Açma II Tarifi   Açma II Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 01, 2011 9:20 pm

Malzemeler

1.5 Kibrit kutusu kadar yaş maya

3 Tatlı kaşığı tozşeker

Yarım su bardağı ılık su

1 Adet yumurta

1 Çay bardağı sıvıyağ

1 Çay bardağı yoğurt

1 Çay bardağı süt

100 gr margarin

Aldığı kadar un

Tuz

Üzerine serpmek için çörekotu

Hamurun dinlendirilme süresi : Yaklaşık 1-2 saat

Açma II Tarifi 590_500


Hazırlanışı


  • Maya, şeker ve ılık suyu küçük bir kasede karıştırın.
  • Maya göz göz açıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
  • Yumurtanın sarısını ayırıp, akını eritilmiş margarinle karıştırın.
  • Sıvıyağ, yoğurt, süt ve tuz ilave edip karıştırın.
  • Aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
  • Üzerine nemli bez örtüp ılık ortamda 1-2 saat kabarması için bekletin.
  • Bu sürenin sonunda hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip 15-20 dakika daha dinlendirin.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
  • 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Ilık olarak servis yapın.





Açma II yemeği tarifi


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Açma II Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Açma I Tarifi
» Açma Börek Tarifi
» Zeytinli Örgü Açma
» Tıkanıklık açma hizmetleri - Uzmantesisatci.com
» Su kaçağı tespiti ve tıkanıklık açma - Bitesisatci.com

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: HaMur İşleri Tarifleri :: Poğça Tarifleri-
Buraya geçin: