Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Bezelyeli Börek Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Bezelyeli Börek Tarifi Empty
MesajKonu: Bezelyeli Börek Tarifi   Bezelyeli Börek Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 01, 2011 9:13 pm

Malzemeler

Hamur için :

2 Su bardağı un

2 Adet yumurtanın sarısı

2 Çorba kaşığı sıvıyağ

Yeterince su

Yarım paket margarin

Tuz

Patates püresi için :

2 Adet patates

1.5 Çorba kaşığı margarin

Yarım çay bardağı süt

2 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz

İçine :

1 Su bardağı haşlanmış bezelye

1 Adet haşlanmış tavuk göğsü

Üzerine :

1 Adet yumurtanın sarısı

2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi


Hazırlanışı


  • Bir kapta unu, yumurta sarılarını, yeterince suyu ve tuzu karıştırın.
  • Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru 20 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın.
  • Unlu bir zeminde küçük bir tabak büyüklüğünde açın.
  • Eritilmiş margarini bir fırçayla her hamur parçasının üzerine sürün.
  • Yağlanmış 3 adet hamur parçasını üst üste dizin.
  • Diğer hamurları da aralarına margarin sürerek üst üste dizin.
  • 5 Dakika buzlukta bekletin.
  • Sonra hamurları merdane yardımı ile tekrar açın.
  • Aralarına eritilmiş margarin sürün.
  • Üst üste dizerek buzlukta 10 dakika daha bekletin.
  • Buzluktan çıkardıktan sonra 3 milimetre kalınlığında açın.
  • Püre için hazırladığınız malzemeleri bir çatal yardımı ile
    ezdikten sonra içine margarini, sütü, rendelenmiş kaşar peynirini ve
    tuzu ekleyin.
  • Dikdörtgen şeklinde kestiğiniz hamurun içine önce püreyi, küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini ve bezelyeyi koyun.
  • Yufkanın dört bir yanını üst üste koyarak kapatın.
  • Ters çevirerek çok az yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine 4 santim aralıklarla bir bıçak yardımı ile çizik atın.
  • Çırpılmış yumurtanın sarısını sürüp, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında pişirin.
  • Dilimlediğiniz böreğin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek servis yapın.





Bezelyeli Börek yemeği tarifi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Bezelyeli Börek Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bezelyeli Tavuk Tarifi
»  LAZ BÖREK TARİFİ
» TONBALIKLI BÖREK tarifi
» Açma Börek Tarifi
»  TAVUKLU BÖREK TARİFİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: HaMur İşleri Tarifleri-
Buraya geçin: