Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Buğulama Çipura

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Buğulama Çipura Empty
MesajKonu: Buğulama Çipura   Buğulama Çipura Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 5:04 pm










Merhaba, 2,5 aylık uzun bir aradan sonra tekrar birlikteyiz.
Artık tariflere Kars, Türkiyeden devam edeceğiz. Bilemiyorum dönüş
yazısına neler yazılır. Ben balık mevsiminin de başlamasıyla bir balık
tarifi paylaşarak başlamak istedim. Tabiki ilerleyen zamanlarda Karsın
yöresel mutfağına yer vereceğim. Şimdiden sizler için bilgi toplamaya
başladım bile. Mesela birkaçından bahsedeyim kısaca...

En meşhur yiyeceklerinin başında biliyorsunuz Kars (Kaşkaval) kaşarı geliyor. Mutfağına gelince
öğrendiklerimden bazılarını başlıklar halinde vereyim.

Kavrulmuş kaz eti bulgur pilavı
eşliğinde sunuluyor. Hengel denen mantıları, Kesme çorbası, Ayran aşı,
Eritme peynirli eriştesi, Haşil denen yemeği, Tandırda balkabağı güveci
benim şu ana dek öğrendiğim yemeklerden bazıları. Artık merak eder
olmuşsunuzdur değil mi? Şimdi sıra balığımızda...


Buğulama Çipura Cipura


Buğulama Çipura Salata+%282%29




Buğulama çipura


4 adet çipura sevdiğiniz baharatlarla (ben, tuz, karabiber, bir
diş ezilmiş sarımsak, toz biber, tatlı pul biber ve çok az da kimyon
kullandım.) tatlandırılıp sıvıyağ ilavesiyle fırında nar gibi kızarana
dek pişirilir. Salata ve yeşilliklerle servis edilir. Ha unutmadan
balığın etrafına bütün sivribiberler ve halka halinde doğranmış soğan da
yerleştirdim. Afiyet olsun!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Buğulama Çipura
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Levrek Buğulama
» Sardalya Bugulama
» Gösteberg Buğulama tarifi (Ağrı)
» CiPURA (Spanıs aurata)
» Izgara Çipura tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Ak Deniz Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: