(1 Kişilik)
Malzemeler
1 Adet Çipura
Sosu İçin4 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1.5 Tatlı Kaşığı Soya Sosu
2 Tatlı Kaşığı Sarmısak Suyu
3-5 Adet Defne Yaprağı
1 Çay Kaşığı Kekik
Tuz, Toz Karabiber
Yemeğin Tarifi
Sos için gerekli bütün malzemeleri karıştıralım. Daha sonra
hazırladığımız sosu bir tülbentte veya ince delikli tel süzgeçe dökelim.
Sosu süzgeçle süzüp, katı kısımlarını ayırdıktan sonra bir süre
buzdolabında bekletelim.
Dolaptan çıkardıktan sonra balığın
kuyruğundan ve her iki yanağından çay kaşığıyla bu sostan dökelim. Her
iki tarafını da yağlayıp kömür ızgarasında kızartalım.
Balığı yeşil soğanla süsleyerek servis yapalım.
Not: Çipura yerine başka bir ızgaralık balık da kullanabilirsiniz.