Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Enginarlı Çipura Tarifi Perş. Şub. 17, 2011 8:14 pm | |
| Malzemeler : | Hazırlanış : | 700 gr. Çipura balığı 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı fesleğen sosu 1 çorba kaşığı soya sosu yarım çay kaşığı bal 1 çorba kaşığı limon suyu yarım çay kaşığı tuz 1 adet kurutulmuş kırmızı biber | Çipuralar temizlenip fleto halinde ikiye ayrılır. Fesleyen sos, bal, limon suyu karıştırılır. Enginar temizlenir ikiye bölünür, zeytinyağında sote edilir. Balıklar 10 dk. zeytinyağında kızartılır. Tabağın kenarına kaşıkla sos gezdirilir, bir kenarına enginar, ortasına balıklar yerleştirilir, balıkların üzerine ızgarada pişirilen kırmızı biberler eklenir, zeytinyağı gezdirilip servis edilir. |
| |
|