Enginarlı ton balıklı sandwich
Tarif, tahmin edeceğiniz üzere, Türk damak tadına en yakın mutfak
olduğunu düşündüğüm İtalyan mutfağından. Food network’ ün ünlü italyan
şeflerinden Giada De Laurentiis’ e ait bir tarif. Mutlaka deneyin hem
hafif hem besleyici, özellikle bakliyat sevmeyen çucuklar için.Malzemeler
Nohutlu harç için
1 cup haşlanmış nohut
2 diş sarımsak
Bir tutam taze nane
3 y.k limon suyu
Limon kabuğu rendesi
3 y.k zeytinyağ
Tuz
Karabiber
iç dolgusu için
1 cup dilimlenmiş siyah zeytin
Zeytinyağ
Karabiber
2 kutu ton balığı
8 mini baget ekmek
1 cup enginar kalbi, 4 e bölünmüş
2 cup roka yaprakları
Hazırlanışı
Nohutlu harcı hazırlamak için tüm malzemeyi robottan geçirip sandeviç
ekmeklerinin her iki tarafına da sürün. Ton balıklı iç dolgusunu
hazırlamak için malzemelerin hepsini bir kasede karıştırıp ekmeklere
doldurun. Roka yaprakları da yerleştirip servis tabağına alın.