Özellikle Kars gibi soğuk memleketlerde iyi bir iftar ana öğesi
olabileceğini düşünüyorum balığın. Balık olarak da Çipura, Alabalık,
yahut levrek gibi içiniz rahat şekilde iftarda yiyebileceğiniz kılçıksız
balıklar seçilebilir. Oldukça da pratik hazırlanabilen deniz ürünleri
enginar gibi balığa yakışabilecek zeytinyağlılarla, soğuk mezelerle artı
bol yeşillik ve salatalarla ikram edilebilir. Gelelim tarife...
malzemeler
3 adet levrek (kişi adedince)
1 adet patates
1 adet soğan
2 adet sivribiber
1 adet soyulmuş domates
tuz
karabiber
kırmızı biber
çok az kimyon
sıvıyağ
Yapılışı
Balıklar birkaç saat önceden baharatlarla ovulup dolapta dinlendirilir.
Dikdörtgen bir borcam yahut ısıya dayanıklı herhangi bir kap yağlanır
balıklar yerleştirilir. Etrafına yukarda saydığımız sebzeler küp
doğranarak yerleştirilir. Tuz biber ekilip üzerlerine sıvıyağ
gezdirilir. 180 C de 25-30 dakika kadar yahut yeterince pişirilir.