Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Katıklı Dolma Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Katıklı Dolma Tarifi Empty
MesajKonu: Katıklı Dolma Tarifi   Katıklı Dolma Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 01, 2011 12:26 am

Malzemeler

Yarım kilo orta yağlı kıyma

250 gr köftelik bulgur

2 Adet soğan

5-6 Adet sivri biber

Tuz, reyhan, kırmızı pulbiber

2 Kilo kabak

3 Diş sarımsak

1.5 Su bardağı sıcak su

2 Çorba kaşığı tereyağı

1 Çorba kasesi yoğurt

1 Tutam kuru nane


Hazırlanışı


  • Soğan ve biberleri küçük küçük doğrayın.
  • Kıyma, bulgur, tuz, kırmızı pulbiber ve reyhan otunu ilave edip iyice yoğurun.
  • Arada bir su serperek hamur kıvamına getirin.
  • Kabakları yıkayıp, temizleyin.
  • 2 Parmak kalınlığında dilimleyip, kaşıkla içini oyun.
  • Hazırladığınız kıymalı içten alarak kabaklara doldurun.
  • Genişçe bir tencereye dizip, 1.5 su bardağı sıcak su ilave ederek ağır ateşte pişirin.
  • Diğer tarafta sarımsakları ayıklayıp, dövün ve yoğurda ekleyip, karıştırın.
  • Tereyağını küçük bir tavada eritip, kuru nane ilave ederek kızdırın.
  • Dolmalar piştikten sonra servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
  • Naneli sıcak tereyağını gezdirip, servis yapın.
  • NOT : İsteğe göre kırmızı pulbiber de serpebilirsiniz.





Katıklı Dolma yemeği tarifi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Katıklı Dolma Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Dolma Ve Sarma Tarifleri-
Buraya geçin: