Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Katıklı Dolma tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Katıklı Dolma tarifi Empty
MesajKonu: Katıklı Dolma tarifi   Katıklı Dolma tarifi Icon_minitimePerş. Şub. 03, 2011 12:22 am

Katıklı Dolma

Malzemeler:

1 adet kara kabak
250 gr kıyma
2 adet iri kuru soğan
1 çorba kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yapımı:

Bal
kabağına benzeyen kara kabağın kalın kabuğu satırla soyulur. Ortadan
ikiye kesilir, çekirdekleri çıkarılır. Kenarlarından şerit şeklinde
kesilir. Kabak şeritlerin yumuşaması için üzerine tuz konur, hafif
ovulur. (Yapış yapış olması normaldir.) Sonra yıkanır. Kıyma, rende
soğan, reyhan, tuz, rende soğan ve karabiber iyice yoğrulur. Köfte gibi ,
ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. Bu toplar şerit şeklinde kabaklara
sarılır. Daha sonra dolmalar az suda , kısık ateşte haşlanır. Servis
tabağına aktarılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yakılmış tereyağ-pul
biber karışımı gezdirilir.

Not: Bu kabağın çekirdekleri kuruyemiş olarak tüketilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Katıklı Dolma tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Katıklı Dolma Tarifi
» Dilim Dolma tarifi (Elazığ)
» HAMSİ DOLMA TARİFİ
» KALAMAR DOLMA TARİFİ
» KARIŞIK ETLİ DOLMA tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Dogu yemek Tarfileri-
Buraya geçin: