Katıklı Dolma
Malzemeler:
1 adet kara kabak
250 gr kıyma
2 adet iri kuru soğan
1 çorba kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yapımı:
Bal
kabağına benzeyen kara kabağın kalın kabuğu satırla soyulur. Ortadan
ikiye kesilir, çekirdekleri çıkarılır. Kenarlarından şerit şeklinde
kesilir. Kabak şeritlerin yumuşaması için üzerine tuz konur, hafif
ovulur. (Yapış yapış olması normaldir.) Sonra yıkanır. Kıyma, rende
soğan, reyhan, tuz, rende soğan ve karabiber iyice yoğrulur. Köfte gibi ,
ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. Bu toplar şerit şeklinde kabaklara
sarılır. Daha sonra dolmalar az suda , kısık ateşte haşlanır. Servis
tabağına aktarılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yakılmış tereyağ-pul
biber karışımı gezdirilir.
Not: Bu kabağın çekirdekleri kuruyemiş olarak tüketilir.