Dilim Dolma (Elazığ)
500 gr yağsız kıyma
750 gr köftelik ince bulgur
1 soğan, 3 patlıcan
4 domates, 3 sivri biber
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sumak
2 su bardağı sıcak su
Tuz, kırmızı tozbiber
1.
Soğanı küçük küçük doğrayın. Kıymayı geniş bir kaba alıp soğan, kırmızı
tozbiber, bulgur ve tuzu ekleyin. Ara sıra su serperek yoğurun.
2.
Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda bekletip kağıt havlu ile
kurulayın. Patlıcanları önce yuvarlak olarak 4 parçaya bölün. Her
parçayı dikey olarak 1 cm kalınlığında dilimleyin. Domatesin kabuklarını
soyun. Biber ve domatesleri küp şeklinde doğrayın.
3. Tencerede
margarini eritip salçayı kavurun. Tencereyi ateşten alın. Hazırladığınız
köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde hafif
sıkarak şekil verin. Köfteleri tencereye yerleştirin. Üzerine bir sıra
patlıcan dizip domates ve biberleri serpiştirin. Malzeme bitinceye kadar
işleme devam edin. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
4.
Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletin. Süzgeçten geçirerek suyunu
tenceredeki yemeğin üzerine gezdirin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın.
Sıcak olarak servis yapın.