Malzemeler 600 gr hamsi 3-4 dal maydanoz 100 gr çekilmiş ceviz içi 100 gr galeta unu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 7 defneyaprağı 1 limonun suyu 1 kahve fincanı su 1 tatli kaşığı tozseker
HAMSİ DOLMA TARİFİ Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzün ve kağıt havlu üzerine alın. Maydanozu temizleyip kıyın. Maydanoz, ceviz, galeta unu ve 1 tutam tuzu bir kâsede karıştırın. 8 hamsiyi küçük küçük doğrayıp cevizli karışıma ilave edin ve karıştırın. Hamsileri ikiye açıp içlerini cevizli karışımla doldurun ve kapatın. Fırın kalıbına, hamsilerin açık kısımları üste gelecek şekilde yan yana dizerek sıkıca yerleştirin. Balıkların aralarına defneyapraklarını dik olarak yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirin. Tozşekeri limon suyunda eritip balıkların üzerine gezdirin. Su ilave edip 1 tutam tuz serpin. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.