Sakızlı güllaç
MalzemelerMuhallebisi için5 s.b. süt
2 çorba k. un
2 çorba k. nişasta
2 y.k. pirinç unu
1 s.b şeker (ben daha az kullandım)
1 paket vanilya
Hindistan cevizi
1 yumurta sarısı
Damla sakızı
Güllaç için 10 güllaç yaprağı
1 litre + 2 su bardağı süt
1 kupa dolusu şeker
Nar taneleri
Fıstık
Ceviz
Fındık
HazırlanışıMuhallebiyi hazırlamak için, sütü,
damla sakızını, şekeri, pirinç unu ve nişastayı tencereye alıp
karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
Yumurta sarısını ekleyip çırpın. Katılaşıp muhallebi kıvamına
gelince ocağın altını kapayıp vanilya ve hindistan cevizi ekleyip
mikserle 5 dakika pürüzsüz olana dek çekin. Ilımaya bırakın.
Diğer tarafta, güllaç için ayırdığınız süt ve şekeri tencereye alıp
ılıtın. Güllaç yapraklarını teker teker kullanacağınız tepsiye göre
yerleştirip birer kepçe ılık süt gezdirin.
Yaprakların yarısını bu şekilde bitirince ılıttığınız
muhallebiyi boşaltıp spatula ile düzeltin. Kalan yarısını da aynı
şekilde kullanarak güllaç yapraklarını bitirin.
Dolapta bir kaç saat dinlendirip kuru yemişlerle süsleyip dilimleyip ikram edin.