Şuruplu tatlılara gore daha hafif ve kolay bir seçenek. Incir
tatlısının yapılışının diğer (restoranlarda yapılan hali) bir şekli de
şöyle; incirler önce kaynatılıp yumuşatılıyor. Ceviz doldurduktan sonra
şerbet gezdirip fırınlanıyor ve şerbetini çekmesi sağlanıyor. Malzemeler
- 15 adet kuru incir
- ½ cup ceviz
- 1 s.b süt
- 3 çorba k. şeker
- 1 yk tereyeğ
- Üzeri için kaymak ve fıstık
Yapılışı
Incirler 1 saat kadar ılık suda bekletilir. Sapları kesilip iç boşluğuna
cevizler doldurulur. Küçük bir tencere yada tavaya tereyağ sürülüp
incirler yerleştirilir. Şeker ve süt karıştırılır ve üzerlerine
gezdirilir. Kısık teşte incir sütü çekene dek pişirilir. Servis anına
kadar dolapta dinlendirilir. Servis ederken kaymak ve fıstıkla süslenir.