Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 İtalyan Usulü Yılbaşı Keki Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

İtalyan Usulü Yılbaşı Keki Tarifi Empty
MesajKonu: İtalyan Usulü Yılbaşı Keki Tarifi   İtalyan Usulü Yılbaşı Keki Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 2:10 pm

Panettone



600 g un,

1,5 parça yas maya (60 g),

175 g şeker,

yaklaşık 1 çeyrek litre ılık süt,

200 g tereyağı veya margarin,

tuz,

6 yumurta sarısı,

100'er g kuş üzümü, limon ve portakal kabuğu şekerlemesi,

kalıp için un ve yağ,

sürmek için 1 yumurta sarısı,

pudra sekeri



Unu bir kaba koyun, ortasında havuz açın, mayayı küçük parçalar halinde havuzun içine atın. Mayayı 1 kaşık şeker ve az süt ile karıştırın, üzerine un serpiştirin, üstünü örtün ve yaklaşık 20 dakika kabarmaya bırakın.

Yumuşak yağı küçük parçalar halinde, şeker, tuz, az süt, 1 tutam tuz ve yumurta sarıları ile mikserde halledin. Gerektiği takdirde süt ilave edin. Hamur top haline gelince üstünü tekrar örtün ve en azından 30 dakika kabarmaya bırakın.

Şekerlemeleri kıyın ve hamura katın. 20 cm çapında bir kalıbın
kenarlarını folyo ile 20 cm olana dek yükseltin. Kalıbı yağlayıp
unlayın. Hamuru kalıba koyun ve tekrar 30 dakika bekletin. Fırını 200 derecede ısıtın. Hamurun üstüne yumurta sarısı sürün, bıçak ile çapraz olarak yarın. Keki en alt rafta 55-60 dakika pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
İtalyan Usulü Yılbaşı Keki Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İTALYAN KEKİ Tarifi
» İtalyan Usulü Fındıklı Kek Tarifi
» İtalyan Usulü Piliç Tarifi
» İTALYAN USULÜ POĞAÇA Tarifi
» İtalyan Usulü Piyaz Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: İtalyan Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: