Yeteri kadar kuru fasulye
haşlanarak pişirilir. Fasulye diriliğini kaybetmek üzereyken ateşten
indirilir. Suyu süzülür, bol suda yıkanır ve süzgece konur. Suyu iyice
süzüldükten sonra fasulyeler
salata kâsesine alınır. Buna küçük parçalar halinde doğranmış kırmızı
turp, ince ince kesilmiş sardalye veya ançuez filetosu (tuzlu), kapari,
ince şerit biçiminde kesilmiş dolmalık biber, tavla zarı büyüklüğünde küçük parçalara bölünmüş kaşar peyniri, domates, kıyılmış maydanoz katılır, iyice karıştırılır. Bir kabın içine yeteri kadar zeytinyağı, tuz, limon
suyu ve karabiber konur. Bu karışım çırpılarak iyice karıştırıldıktan
sonra salata kâsesinin üzerine gezdirerek dökülür ve servis yapılır.