Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 İtalyan Usulü Piliç Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

İtalyan Usulü Piliç Tarifi Empty
MesajKonu: İtalyan Usulü Piliç Tarifi   İtalyan Usulü Piliç Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 1:45 pm

3 adet piliç

60 gram çiçekyağı (3 çorba kaşığı)

30 gram tereyağı ya da margarin (1/2 çorba kaşığı)

500 gram domates (3 büyükçe)

2 kahve fincanı su

Tuz

300 gram erişte

3 çorba kaşığı tereyağı



1 Bir tencereye; 3 silme çorba kaşığı margarin koyarak kızdırmak, yağ kızınca buna; tüyleri yolunmuş, içi temizlenmiş, tütsülenmiş, yıkanmış ve ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış 3 adet semiz piliç katarak tencerenin kapağını kapatmalı ve piliçlerin
bir tarafları kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirerek her bir
tarafları da nar gibi oluncaya kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte
aşağı yukarı 20 - 30 dakika arasında kızarmaya bırakmalıdır. (Piliçlerin
küçük ateşte pişirilmesine önemle dikkat etmelidir).

2 Piliçler kızarınca; tencereye, kabuklan çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış 3 büyükçe domates, bir buçuk silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin katarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve domatesler sularını salıp çekmesi için 30 dakika daha pişirmelidir.

3 Piliçler iyice pişince bunlara, 2 kahve fincanı da su katmak suretiyle
bir beş dakika daha pişirmeli, sonra tencereyi ateşten alarak, piliçleri uzunluklarına doğru ortalarından ikiye kesmeli ve kesilmiş piliçleri bir tabağa yerleştirmelidir.

4 Tabağa alınmış piliçlerin
yanlarına, kaynar tuzlu suya atarak hafifçe yumuşayıncaya kadar
haşlanmış, süzülmüş ve üç silme çorba kaşığı tereyağından sote olmuş 300
gram hazır erişte koyarak servis yapmalıdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
İtalyan Usulü Piliç Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İtalyan Usulü Tavuk Tarifi
» İTALYAN USULÜ POĞAÇA Tarifi
» İtalyan Usulü Piyaz Tarifi
» İtalyan usulü biftek Tarifi
» İtalyan Usulu Fırınlanmış Mantı Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: