Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 İtalyan Usulü Fındıklı Kek Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

İtalyan Usulü Fındıklı Kek Tarifi Empty
MesajKonu: İtalyan Usulü Fındıklı Kek Tarifi   İtalyan Usulü Fındıklı Kek Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 12:48 pm

Malzemeler
- 100 g Sana Hamurişi
- 200 g çok ince çekilmiş fındık
- 5 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 175 g pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- (Bu tarifte un ve kabartma tozu kullanılmıyor)
Hazırlanış
1. İki ayrı kâseye yumurta beyaz ve sarılarını
çok dikkatlice ayırın. Özellikle yumurta beyazlarının içine yumurta
sarısı karıştırmamaya dikkat edin. Eğer karışırsa yumurta beyazlarını
kabartamayabilirsiniz.
2. Kâsedeki yumurta sarılarının içine oda sıcaklığında
yumuşattığınız Sana Hamurişi-ni, pudra şekerini, tarçını, vanilyayı ve
fındığı koyup harç kıvamına gelene kadar mikser ile karıştırın.
3. Diğer kâsedeki yumurta beyazlarını mikser ile devamlı aynı
yöne çevirerek mikserin ucundan düşmeyecek hale gelene kadar kabartın.
4. En son olarak kabarttığınız yumurta beyazlarını bir büyük
kaşık yardımıyla yumurta sarılı karışıma ilave edip yavaşça karıştırın.
Karıştırma işlemini kuvvetli ve hızlı yaparsanız yumurta beyazları
çökebilir.
5. Kek harcını içine yağlı kâğıt serdiğiniz kek kalıbına
alın. Yağlı kâğıt yok ise kek kalıbını çok iyi bir şekilde Sana Hamurişi
ile yağlayıp unlayın. Kekimizin yapımında un kullanmadığımız için yağlı
kâğıt kullanmadan pişirdiğimizde kalıptan dilimleyerek çıkartmak
zorunda kalabilirsiniz.
6. İtalyan usulü fındıklı keki önceden 185 derece de
ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirip kalıbında en az 15 dakika
bekletip iyice soğutun.
7. Üzerine bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpip vanilyalı veya fındıklı dondurma ile servis edin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
İtalyan Usulü Fındıklı Kek Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İtalyan Usulü Tavuk Tarifi
» İtalyan Usulü Piliç Tarifi
» İTALYAN USULÜ POĞAÇA Tarifi
» İtalyan Usulü Piyaz Tarifi
» İtalyan usulü biftek Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: İtalyan Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: