Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Kuzu Kıymalı Lazanya Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Kuzu Kıymalı Lazanya Tarifi Empty
MesajKonu: Kuzu Kıymalı Lazanya Tarifi   Kuzu Kıymalı Lazanya Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 1:53 pm

350 g yağsız kuzu eti (tercihen buttan, bütün yağları alınıp, iki bıçakla kıyma haline getirilmiş)

1 soğan (doğranmış)

1 diş sarımsak (kıyılmış)

2 kereviz sapı (doğranmış)

2 çorba kaşığı domates salçası

1 su bardağı tuzsuz esmer et suyu (ya da tavuk suyu)

1 defne yaprağı

1/2 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

9 şerit lazanya

30 g (2 çorba kaşığı) margarin

30 g (4 çorba kaşığı) un

30 g Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi

30 d (1 1/4 su bardağı) süt (tercihen yarım yağlı)

bir tutam beyazbiber (taze çekilmiş)

Dolmalık biber sosu:

3 kırmızı (ya da yeşil) dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlenip, ince şeritler halinde kesilmiş)

800 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)

2 diş sarımsak (kabukları soyulup, ezilmiş)

1 1/4 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı dereotu (ince kıyılmış)

12 çorba kaşığı mısır nişastası (2 çorba kaşığı su içinde eritilmiş)



Yapışmayan bir tencereyi orta ateşe oturtup, ısıtın. Sonra kıymayı
koyup, bir tahta çatalla karıştırıp, birbirinden ayırarak, 3 - 4 dakika
pişirin. Soğanları ekleyip, sık sık kaştırarak, yumuşayıncaya kadar
(yaklaşık 3 dakika) pişirdikten sonra, sarımsaklar, kereviz sapı parçaları, domates salçası, et (ya da tavuk) suyu, defne yaprağı, tuz ve karabiberi ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, ateşi kısarak, harcı 30 dakika pişirin.

Bu arada sosu hazırlamak için, domatesleri bir tahta kaşıkla bastırarak tel süzgeçten bir kâseye geçirin. Kâseye geçirdiğiniz domates püresi, dolmalık biber şeritleri, sarımsaklar, kekik, dereotu ve erimiş mısır nişastasını bir tencereye koyup, tencereyi kapağını kapatarak kısık ateşe oturtun ve sosu 15 dakika pişirin.

Bu arada bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı
ateşe oturtarak, suyu kaynatın. Kaynamaya başlayınca lazanyaları koyup,
yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar
(yaklaşık 7 dakika) haşlayın. Tencereyi ateşten alıp, lazanyaları bir
süzgeçte süzerek, bir tülbent üstüne yerleştirin.

Öbür tencereyi de ateşten alıp, sosun bir kenarda sıcak kalmasını sağlayın.

Harcın pişme süresi dolunca, tencereyi ateşten alıp, içinden defne
yaprağını çıkararak atın. Lazanyaların 3'ünü 20 x 30 cm çapında bir
fırın kabına yan yana yerleştirip, üstlerine kaşıkla dolmalık biber sosunu aktarın. Harcın üstüne 3 lazanyayı döşeyip, kıymalı harcı üstlerine aktararak, en üste kalan 3 lazanyayı yerleştirin.

Fırınınızı 190 C'a ısıtın. Margarini küçük bir tencereye koyup,
tencereyi orta ateşe oturtarak, margarini eritin. Sonra unu koyup, bir
tahta kaşıkla sürekli karıştırarak, 1 dakika pişirin. Sürekli
karıştırarak sütü azar azar ekleyip, 3 dakika pişirin. Parmesan (ya da kaşar) peynirinin yarısını ekleyip, beyazbiberi serperek, tencereyi ateşten alın ve içindeki beyaz (beşamel) sosu kaptaki lazanyaların üstüne boşaltın. Üstüne kalan Parmesan (ya da kaşar) peynirini serpip, kabı fırına vererek, lazanyaları üstlerindeki peynir tabakası altın sarısı bir renk alıncaya kadar (40 - 45 dakika) pişirin. Kabı fırından alıp, bekletmeden servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Kuzu Kıymalı Lazanya Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kıymalı Lazanya Tarifi
» Rulo Lazanya Tarifi
» basamelli lazanya Tarifi
» Sebzeli lazanya Tarifi
» Floransa Usulü Lazanya Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: