MALZEMELER
1 adet buyuk sogan
2 adet kabak
4 adet patates (pisirilmis ve soguk)
Haslanmis yarim brokoli, 250 gr kadar
250 gr kup domates (konserve yada taze)
1 paket lazanya
2 dis sarimsak
250 gr mozzarella yada kasar peyniri, dil peyniri
1 yemek kasigi kekik
Yag, tuz ve karabiber
Besamel sos icin:
3 çorba kasigi un
2 çorba kasigi margarin
1,5 su bardagi süt
YAPILIŞ TARİFİ
Soganlar ve kabaklar
kare seklinde dogranarak,tavada yag ile kavrulur.Yine kare ve ufak
sekilde kesilmis sebzeler,sarimsak ve baharatlar eklenerek karistirilir
ve 5 dakika kadar pisirilir. Diger taraftan yapismayan bir tencereye yag
koyulur eridikten sonra un eklenir. Un kavrulur ve uzerine yavas yavas
sut eklenerek karistirilir. Icine istenilen miktarda tuz atilarak orta
ateste pisirilir.
Lazanyalar tuzlu suda bir miktar haslanir. Yapismaz tepsiye dizilerek uzerlerine once besamel sos sonra sebze ve peynir eklenir ve uzerin tekrar kapatilir.Bu islem lazanyalar bitene kadar devam edilir.En uste besamel sos ve peynir eklenir.200 derece firinda 15 -20 dakika kadar pisirilir.