Yarım kg. kıyma
2 baş büyük soğan
5 diş sarımsak
1 kg. domates
15 adet hazır lazanya
150 gr. parmesan peyniri
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
250 gr. sıvıyağ
tuz, karabiber
Tencerede kaynayan suya lazanya yaprakları atılın, biraz sıvıyaüğ
ekleyin. 10 dakika kadar lazanyalar haşlandıktan sonra yaprakları sıcak
sudan çıkararark soğuk suya sokun.
Sosu hazırlaması; için yağı kızdırın, buna ince doğranmış soğanları ekleyerek, pembeleşinceye kadar kavurun, daha sonra sarımsakları ve kıymayı katın. Kıymalar da piştikten sonra domatesleri,
tuz ve karabiberi ekleyin. 10-15 dakika pişirin bir kenara ayırın.
Başka bir tencerede sıvıyağı kızdırın, buna 2 yemek kaşığı un ekleyin, 1
dakika karıştırın, bunlarında üzerine sütü
ekleyin, karıştırmaya devam edin. Karabiber ekleyin, karışım
katılaşınca ocaktan alın. Bir tepsini içine yağlayıp 5 adet lazanya
yaprağını içine serin, bu yaprakların üzerine önce domatesli sosu daha sonra sütlü sosu dökün, onunda üzerine parmesan peynirini
yayın, bütün katları bu şekilde tamamlayın ve kızgın fırında üzeri
iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra dilimleyerek
servis yapın.
Afiyet Olsun.