Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 ROMA USULÜ MAKARNA Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

ROMA USULÜ MAKARNA Tarifi Empty
MesajKonu: ROMA USULÜ MAKARNA Tarifi   ROMA USULÜ MAKARNA Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 1:13 pm

1/2 kg ince makarna

12 bardak su

2 çorba kaşığı tuz

Salçası:

1/2 kg kemiksiz sığır eti

2,5 çorba kaşığı margarin

3 soğan (büyük)

1 havuç (büyük)

4 diş sarmısak

2 defne yaprağı

2 domates (büyük) veya 1/2 kahve fincanı salça

2 kahve kaşığı karabiber

2 tatlı kaşığı tuz

Üstüne:

3 çorba kaşığı tereyağı

1/2 bardak kaşar peyniri rendesi



Bir tencereye ölçülere göre margarin konularak kızdırılır ve bu yağa tranş tarafından alınan sığır eti bütün bütün ilâve edilerek kuvvetli ateşte 15 dakika iyice kızartılır. Bunun üzerine küçük küçük doğranmış soğan, doğranmış havuç,
sarmısak ve defne yaprağı konularak birbirine karıştırılıp 20 dakika
kavrulur. Sonra karabiber, tuz ile kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış,
küçük küçük doğranmış domates
'yoksa salçası) de katılarak 5 dakika pişirilir. Daha sonra içine sıcak
su, ya da et suyu ilâve edilerek 3 saat yeniden kaynatılır. Et pişip
salçası da koyulaşınca yalnız et tencereden çıkarılarak tabağa alınır ve
salça tencerede bırakılır.

Ayrı bir tencereye su doldurulup içine tuz konulduktan sonra su
kaynayınca buna, kırılmadan ince makarnalar konulur ve 15 - 20 dakika
daha kaynatılır tencerenin suyu dökülerek bir süzgeçle makarnalar
süzülür. Tencere yıkanıp kurulandıktan sonra içersine tereyağ konularak
eritilir ve bu yağa makarnalar katılır. Delikli kepçe ile iyice
karıştırılır ve tabağa alınarak üzerine salçası dökülür. Etrafına sığır eti ince dilimler halinde kesilerek yerleştirilir ve yanında bir tabağa konan rendelenmiş kaşar peyniri ile birlikte servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
ROMA USULÜ MAKARNA Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Napoliten Makarna Tarifi
» MİLANO USULÜ MAKARNA Tarifi
» Sicilya Usulü Yoğurtlu Makarna Tarifi
» Etli Makarna Tarifi
» Fırında Makarna Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: