Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Napoliten Makarna Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Napoliten Makarna Tarifi Empty
MesajKonu: Napoliten Makarna Tarifi   Napoliten Makarna Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 1:44 pm

500 gram makarna (0 numara)

12 bardak su

2 çorba kaşığı tuz

ÜSTÜNE:

750 gram domates (5 büyük)

110 gram tereyağı, ya da margarin (5 1/2 çorba kaşığı)

50 gram rende gravyer peyniri (2 kahve fincanı)



1 Bir kuşaneye; kaynamakta alan suya bir sokup çıkarmak suretiyle
kabuklan soyulmuş ve enine kesilmiş ve hafifçe sıkılmak suretiyle az su
ve çekirdekleri çıkarılmış ve çok küçük parçalara doğranmış çok
olgunlaşmış 5 büyük domates ile 1 tatlı kaşığı da tuz koyarak, domatesler
eriyip de püremsi bir hale gelinceye kadar arada bir karıştırman,
pişirmen" sonra da tencereyi ateşten alarak, bunları kalın delikli
kevgirden geçirmeli ve salçayı bir tarafa bırakmalıdır. (Salça ancak
boza koyuluğunda olmalıdır. Daha sulu olan salçaları bir daha kaynatarak
koyultman ve daha koyu olanlarına da bir miktar âdi su katarak hafifçe
sulandırmalıdır).

2 Diğer taraftan da bir tencereye; 12 bardak su ile 2 çorba kaşığı tua
koyarak, kaynamaya bırakmalı, kaynayınca buna, kırmadan 500 gram (0)
numara makarna koymalı, makarnalar hafifçe yumuşak bir hal alıncaya
kadar aşağı yukarı 10 - 12 dakika haşlamalı ve tencereyi ateşten almalı,
süzgeçten geçirerek makarnaların iyice süzülmelerini sağlamalıdır.
(Napoliten usulü makarnalar az dirice yenmektedir. Bundan dolayı
gereğinden fazla haşlamak doğru değildir).

3 Sonra makarnaları tabağa almalı, üstlerine erimemiş bir nalde beş
buçuk silme çorba kaşığı tereyağı, ya da margarin koyarak, iki çatalla
harmanlarcasına karıştırarak sıcakça domates salçasını döktükten sonra, yanında bir kâse içinde 2 kahve fincanı da rende gravyer peyniri olduğu halde servis yapmalıdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Napoliten Makarna Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» NAPOLİTEN SOS Tarifi
» PİZZA NAPOLİTEN Tarifi
» NAPOLİTEN RAVİYOLİ Tarifi
» Napoliten Soslu Spagetti Tarifi
» MAKARNA SOS Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: