500 gr ince düz makarna
50 gr tereyağı
50 gr parmesan peyniri
400 gr yoğurt
200 gr haşlanmış bezelye
3 adet küçük kabak
3 adet küçük havuç
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Küçük doğranmış sebzeleri, diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın.
Yoğurdu bir tel yardımıyla çırpıp, sos kıvamına getirin. Çok ince
kıyılmış sarımsağı, rendelenmiş parmesan peynirini
ve haşlanmış sebzeleri yoğurda ekleyip karıştırın. 10-12 dakika süreyle
haşladığınız makarnaları, eritilmiş tereyağı ile harmanlayın ve servis
tabaklarına alın. Üzerine hazırladığınız sebzeleri ve yoğurt sosu ekleyip, kıyılmış maydanozla süsleyin.