MALZEMELER
750 gram sardalya
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
3 çorba kaşığı kuş üzümü
3 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kaşar rendesi
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 adet defne yaprağı
1 adet limon
1 çorba kaşığı şeker
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
Tuz
YAPILIŞ:
Sardalyaları kafalarını koparınız ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz.
Üstündeki pulları da parmaklarınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz.
Kıyılmış soğan
ile sarmısağı zeytinyağda sote ediniz. Üzüm, çamfıstığı ve iki kaşık
ayırarak ekmek içini ilave ediniz. Birkaç dakika kavurup soğumaya
bırakın. Şekerin yarısını, maydanoz, peynir ve baharatı ilave ediniz.
Karışımı balık fileto üstüne bolca koyunuz ve üstünü
diğer bir fileto ile kapatınız. Bu işlemi filetolar bitene kadar
tekrarlayınız. Filetoları hafif yağlanmış bir tepsiye diziniz ve
balıkların üstüne bir çorba kaşığı yağ gezdiriniz. 200oC’a ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriniz.
Sıcak servis yapınız.