Malzemeler:
2 Adet Yumurta Akı
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
1/4 Tatlı Kaşığı Tarçın
125 gr. Eritilmiş Sütsüz Çikolata
1/3 Su Bardağı Krema
HAZIRLANIŞI :
Ön hazırlık olarak fırını 150 derece ısıtalım. İki adet fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayalım.
Mikser yardımıyle yumurta aklarını kar haline gelene dek
çırpalım.Şekeri azar azar ilave edelim. Her eklemeden sonra tekrar
çırpalım. Karışım koyu krema kıvamın gelip, şeker eriyene dek çırpmaya
devam edelim. Tarçını ekleyerek karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı
bir krema sıkacağının içine dolduralım. Ucuna küçük yıldız uç takalım. 3
cm aralıklar bırakarak yıldızcıkları tepsiye sıkalım. 30 dakika kadar
kıtır kıtır olana ve hafif sarımsı bir renk alana del pişirelim. Fırını
kapatıp bezeleri içinde soğutalım.
Kreması için, çikolata ve kremayı küçük ısıya dayanıklı bir kaba
alalım. Kabı kaynar su konulmuş bir başka kabın içine oturtalım.
Çikolata eriyene dek karıştıralım. Ateşten alalım. Yavaş yavaş
karıştırarak soğutalım. Bezelerin arasına çikolatadan sürerek minik
sandviçler yapalım. (Dilerseniz üzerine kakao serpiştirerek hemen servis
yapabilirsiniz).
Aşcının Önerisi: Eğer bezelerin arasına çikolatalı harçtan
sürmezseniz, birkaç gün kadar saklayabilirsiniz. Ancak saklamak için
hava almayan bir kaba koyun ve yağlı kağıtlara sarın. Dilerseniz siyah
çikolata yerine beyaz çikolata da kullanabilirsiniz. Ayrıca, çekilmiş
karanfil veya farklı baharatlar da deneyebilirsiniz. Bezeleri pastalarda
dekoratif olarak da kullanabilirsiniz.