Malzemeler 125 gr küp küp kesilmiş margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 Tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 Su bardağı un
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı mısır unu
1 Çorba kaşığı soğuk su
Kreması için:
60 gr sütsüz çikolata
60 gr krem peynir
1 adet hafifçe çırpılmış yumurta
Üzerine:
1 Çorba kaşığı pudra şekeri
1 Çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı
- Ön hazırlık olarak fırını 180 derece ısıtalım.
- İki fırın tepsisini eritilmiş margarin ile yağlayalım.
- Tepsileri yağlı kağıt ile kaplayalım.
- Mikser yardımıyla yağ, pudra şekeri ve portakal kabuğu rendesini krema kıvamına gelene dek çırpalım.
- Karışımı robota alalım.
- Su ve unu ekleyerek 20 saniye kadar iyice çırpalım.
- Şeffaf folyo ile üzerini örterek 45 dakika kadar buzdolabında bekletelim.
- İçinin kreması için:
- Çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba alalım.
- Kabı içi su dolu başka bir kaba koyalım.
- Ocağa koyarak çikolata eriyene dek karıştıralım.
- Eriyen çikolatayı ateşten alalım.
- Mikser yardımıyla krem peyniri yumuşayana dek çırpalım.
- Soğutulmuş çikolatayı ve çırpılmış yumurtanın yarısını ilave edelim.
- Hepsini birlikte karıştıralım.
- Elde ettiğimiz hamuru iki tabaka yağlı kağıdın arasına yerleştirip, oklavayla 3 mm inceliğe gelene dek açalım.
- Bir bisküvi kalıbıyla 5 cm çapında yuvarlaklar oluşturalım.
- Elde ettiğimiz yuvarlakların yarısını ayıralım.
- Ortalarına yarım tatlı kaşığı kadar hazırladığımız içten koyalım.
- Hamurun kenarlarına kalan çırpılmamış yumurtadan sürelim.
- Diğer yuvarlak hamurları bisküvilrin üzerine kapatalım.
- Birbirlerine yapışmaları için elimizle kenarlarını bastıralım.
- 10-15 dakika ya da bisküviler altın rengini alana dek fırında pişirelim.
- Bir fırın ızgarası üzerine çıkartalım.
- Ilık biküvilerin üzerine kakao ve pudra serpiştirelim.
Kremalı Bisküvi yemeği tarifi