Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Kremalı Kayısı Pastası Tarifi Salı Şub. 01, 2011 8:57 pm | |
| Malzemeler 500 gr kayısı 125 gr margarin 100 gr pudra şekeri 2 Adet yumurta 1 Adet portakal kabuğu rendesi 250 gr un 350 gr süzme yoğurt 150 gr kremşanti 1 Adet limon kabuğu rendesi 3 Yemek kaşığı limon suyu 1 Yemek vanilyalı puding tozu 50 gr kayısı reçeli 2 Yemek kaşığı portakal suyu Yağlı kağıt 1 Kilo kuru bakliyat Hazırlanışı
- Margarini, 50 gr pudra şekeri ve tuzla birlikte mikserin hamur yoğurucu ucu ile karıştırın.
- Daha sonra 1 adet yumurtayı katıp, karıştırmaya devam edin.
- Portakal kabuğu rendesi ve unu ilave edin ve 2-3 dakika daha yoğurun.
- Hamuru şeffaf folyoya sarıp, 1 saat buzdolabında bekletin.
- Kayısıların üzerini artı şeklinde çizip, sıcak suda haşlayın.
- Soğuk suya tutup, kabuklarını soyun.
- İkiye kesip, çekirdeklerini çıkartın.
- Hamuru unlanmış tezgahta 26 santim çapında açın ve yağlanmış 24 santim çapında bir tart kalıbına döşeyin.
- Tabanını ve kenarlarını bastırın.
- Kalıbın kanarlarından taşan hamur varsa bıçakla kesin.
- Hamura çatalla sık sık delikler açın.
- Üzerine yağlı kağıt örtüp, bakliyatı dağıtın.
- 200 Dereceye ayarlı fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirin.
- Bakliyat ve yağlı kağıdı alıp, tartı 5 dakika daha pişirin.
- Kremşantiyi 1 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın.
- İçine süzme yoğurt, yumurta, pudra şekeri, limon kabuğu rendesii, limon suyu ve puding tozunu katın.
- Karışımı tartın üzerine yayın ve yarım kayısıları üstüne yerleştirin.
- 15 Dakika daha pişirip, soğumaya bırakın.
- Kayısı reçeli ve portakal suyunu bir tencereye koyup, mikserin kesici ucu ile püre haline getirin.
- Karıştırarak 2 dakika kaynatın.
- Tartın üzerine glazür olarak sürün.
Kremalı Kayısı Pastası yemeği tarifi | |
|