Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Kremalı Kayısı Pastası Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Kremalı Kayısı Pastası Tarifi Empty
MesajKonu: Kremalı Kayısı Pastası Tarifi   Kremalı Kayısı Pastası Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 01, 2011 8:57 pm

Malzemeler

500 gr kayısı

125 gr margarin

100 gr pudra şekeri

2 Adet yumurta

1 Adet portakal kabuğu rendesi

250 gr un

350 gr süzme yoğurt

150 gr kremşanti

1 Adet limon kabuğu rendesi

3 Yemek kaşığı limon suyu

1 Yemek vanilyalı puding tozu

50 gr kayısı reçeli

2 Yemek kaşığı portakal suyu

Yağlı kağıt

1 Kilo kuru bakliyat


Hazırlanışı


  • Margarini, 50 gr pudra şekeri ve tuzla birlikte mikserin hamur yoğurucu ucu ile karıştırın.
  • Daha sonra 1 adet yumurtayı katıp, karıştırmaya devam edin.
  • Portakal kabuğu rendesi ve unu ilave edin ve 2-3 dakika daha yoğurun.
  • Hamuru şeffaf folyoya sarıp, 1 saat buzdolabında bekletin.
  • Kayısıların üzerini artı şeklinde çizip, sıcak suda haşlayın.
  • Soğuk suya tutup, kabuklarını soyun.
  • İkiye kesip, çekirdeklerini çıkartın.
  • Hamuru unlanmış tezgahta 26 santim çapında açın ve yağlanmış 24 santim çapında bir tart kalıbına döşeyin.
  • Tabanını ve kenarlarını bastırın.
  • Kalıbın kanarlarından taşan hamur varsa bıçakla kesin.
  • Hamura çatalla sık sık delikler açın.
  • Üzerine yağlı kağıt örtüp, bakliyatı dağıtın.
  • 200 Dereceye ayarlı fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirin.
  • Bakliyat ve yağlı kağıdı alıp, tartı 5 dakika daha pişirin.
  • Kremşantiyi 1 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın.
  • İçine süzme yoğurt, yumurta, pudra şekeri, limon kabuğu rendesii, limon suyu ve puding tozunu katın.
  • Karışımı tartın üzerine yayın ve yarım kayısıları üstüne yerleştirin.
  • 15 Dakika daha pişirip, soğumaya bırakın.
  • Kayısı reçeli ve portakal suyunu bir tencereye koyup, mikserin kesici ucu ile püre haline getirin.
  • Karıştırarak 2 dakika kaynatın.
  • Tartın üzerine glazür olarak sürün.





Kremalı Kayısı Pastası yemeği tarifi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Kremalı Kayısı Pastası Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kayısı Tatlısı Tarifi
» Kar Yağdı Pastası Tarifi
» Kremalı Tortellini Tarifi
» Sevgi Pastası tarifi
» Kedidili Pastası Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: Fransız Pasta Tarifleri-
Buraya geçin: