Zeytinyağlı Pırasa
Malzemeler
750 Gr Pırasa
3 Adet Havuç
1 Avuç Pirinç
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Adet Limon Suyu
Yeterince Su Ve Tuz
Hazırlanışı
Pırasaların
başlarını kesin, üst kabuklarını temizleyip çıkartın. İki parmak eninde
parçalara bölün. Yayvan bir tencereye yerleştirin. Havuçları kazıyıp
yıkayın ve halka halka doğrayın. Pırasaların
üzerine yerleştirin. Zeytinyağı, yeterince su, limon suyu ve yeterince
tuz ilave edip orta hararetli ateşte 20 dakika kadar pişirin. Üzerine
yıkanmış pirinci serpiştirin. Pirinç yumuşayana dek 15 dakika daha
pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
Not: Limon dilimleri ve dereotu ile de süsleyip servis yapabilirsiniz.