Zeytinyağlı Bamya Malzemeler 1 Kg Bamya 2 Adet Soğan 2 Adet Domates 1 Su Bardağı Sıvıyağ 1 Çay Bardağı Limon Suyu Yarım Tatlı Kaiığı Tozşeker 1 Çay Bardağı Sirke Tuz Süslemek İçin Limon Dilimleri
Hazırlanışı Bamyaları ayıklayıp sap kısımlarını yuvarlak veya huni şeklinde kesin. Bamyaları 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sirke karışımında 5 dakika bekletin. Soğanı ince kıyıp sıvıyağda pembeleştirin. Bamyaları yıkayıp süzgece alın ve bekletmeden soğana ilave edin. 1-2 dakika soğanla pişirin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Bamyaya ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Tozşeker ve limon suyunu ekleyip tuz serpin. Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin. Limon dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Not: Bamya pişerken üzerine yağlı kağıt serip kapağını kapatın ve bu şekilde yemek daha lezzetli olacaktır.