Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Peynirli Krep Tarifi Salı Şub. 01, 2011 10:21 pm | |
| Malzemeler 450 gr salatalık 500 gr domates 50 gr un (1 çay bardağı) Çeyrek litre krema 6 Adet yumurta 3 Diş sarımsak 1 Demet dreotu 1 Demet maydanoz 1 Demet fesleğen 400 gr beyaz peynir Yarım su bardağı soğuk süt 80 gr margarin Tuz Hazırlanışı
- Una tuz ekleyip, çukur bir kaba koyun.
- Azar azar su katıp, akıcı bir hamur kıvamına gelene dek mikserle çırpın.
- Yumurtaları teker teker ilave edip, tekrar çırpın ve dinlendirin.
- Salatalıkları soyun.
- Domatesleri dörde bölün, çekirdeklerini çıkartıp, salatalıklarla bereber küp şeklinde doğrayın.
- Süslemek için 2 yemek kaşığı ayırın.
- Beyaz peyniri çatalla ezin.
- Soğuk sütü, sıvıyağı ve dövülmüş sarımsağı ilave edin.
- Bir yemek kaşığı süslemek için ayırın.
- Kalan tüm yeşilliği hamura katıp, karıştırın.
- 20 gr margarini tavada eritin.
- Hamuru tekrar iyice karıştırın.
- Hazırladığınız hamurun çeyreğini tavaya dökün ve kısık ateşte 2-3 dakika pişirerek ters yüz edin.
- 1-2 Dakika daha pişirip, tavadan alın.
- Tavayı her seferinde yağlayarak üç kerep daha pişirin.
- Pişirdiğiniz kreplerden birini servis tabağına alın.
- Üzerine sırayla ezilmiş beyaz peyniri, küp şeklinde doğranmış domates ve salatalıkları koyup, katlarını tamamlayın.
- En üste süslemek için ayırdığınız beyaz peyniri, domates, salatalık ve yeşilliği sepiştirip servis yapın.
Peynirli Krep yemeği tarifi | |
|