Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Çikolatalı Krep Tarifi Salı Şub. 01, 2011 10:11 pm | |
| Malzemeler 250 milim elma suyu 2 Yemek kaşığı tozşeker 1 Adet limon 1 Adet çubuk tarçın 2 Adet armut 125 gr un(1 su bardağından biraz fazla) 250 milim süt (1 su bardağı) 2 Adet yumurta 20 gr margarin 2 Tatlı kaşığı sıvıyağ 100 gr sütsüz çikolata 4 Adet top dondurma 75 gr çikolatalı fındık ezmesi 40 gr kıyılmış antepfıstığı Tuz Hazırlanışı
- Elma suyu, şeker, limon kabuğu, 5 yemek kaşığı limon suyu ve tarçını 10 dakika kısık ateşte hafifçe kaynatın.
- Diğer taraftan armutları soyun, saplarını üzerinde bırakarak, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın.
- Yarım armutları kaynamakta olan karışımda olgunluklarına göre20-25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
- Un, süt, yumurta, bir tutam tuz ve eritilmiş margarini blendırda karıştırın.
- 20 Dakika dinlendirmeye bırakın.
- Tavayı yarımşar tatlı kaşığı sıvıyağda peş peşe 30 santim çapında 4 krep pişirin ve sıcak tutun.
- Çikolatayı ufalayın, benmari usulü eritin ve çikolatayı fındık ezmesi ile karıştırıp, kreplerin üzerine sürün.
- Krepleri rulo yapın ve dilim dilim kesin.
- Süzülmüş armut, dondurma ve antepfıstıkları ile süslediğiniz tabağa alıp, servis yapın.
Çikolatalı Krep yemeği tarifi | |
|