Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Ballı Krep Tarifi Salı Şub. 01, 2011 10:10 pm | |
| Malzemeler 90 gr un(2/3 su bardağı) 2 Yemek kaşığı toz şeker 200 ml süt 2 Adet yumurta 3 Yemek kaşığı portakal suyu 120 gr tereyağı 200 gr krema 1/2 Su bardağı bal 4 Adet yumurta sarısı 40 gr dolmalık fıstık 250 gr frambuaz 4 Yemek kaşığı frambuaz likörü Tuz Yağlı kağıt Hazırlanışı
- Krep hamuru için un, şeker ve bir tutam tuzu bir kaseye koyun.
- Süt, yumurta ve portakal suyunu katın.
- 100 gr erimiş yağı yavaş yavaş ekleyin.
- Hamuru 30 dk buzdolabında bekletin.
- Ballı sos için kremayı bir tencerede 3dk kaynatın, balı katın, ateşten indirin.
- Yumurta sarısını, çırpma teli ile karıştırarak ekleyin.
- Hafif ateşte koyulaşana kadar hızla çırpmaya devam edin.
- Daha sonra ateşten alın.
- Yağsız bir tavada fıstıkları kavurun.
- Tabanı düz bir tavaya kalan yağı fırça ile sürün.
- Hamurun 1/8 ini tavaya yayıp ince bir krep pişirin.
- Kalan hamurdan aynı şekilde krepler yapın.
- pişirdiğiniz kreplerin aralarına yağlı kağıt koyarak üst üste dizin.
- Frambuazları, frambuaz likörü ile karıştırın.
- Servis yaparkan krepleri üçgen şeklinde katlayıp bal sosu ve
frambuazlarla birlikte tabaklara koyun, üzerine fıstıkları serpiştirin.
Ballı Krep yemeği tarifi | |
|