Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav |
,
http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age
|
| | Krep Tarifi | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Krep Tarifi Salı Şub. 01, 2011 10:18 pm | |
| Malzemeler Hamur malzemesi : 2 Su bardağı süt 1 Su bardağı un 2 Adet yumurta Bir tutam tuz Krep harçları : 1) Yarım su bardağı bal 200 gr çekilmiş badem 50 gr tereyağ (3.5 çorba kaşığı) 2) 200 gr lor peyniri 1 Kahve fincanı kuru üzüm 1 Adet limon kabuğu rendesi NOT : Bütün börek içleri ve her türlü marmelatlar krep harcı olarak kullanılabilir. Hazırlanışı
- Birinci harç malzemelerini karışrırarak 2 dakika pişirin.
- İkinci harç malzemelerini karıtırın.
- Hamuru için : Süt, un, yumurta ve tuz bir kasenin içinde iyice karıştırın.
- Daha sonra bu harcı süzgeçten geçirin.
- Teflon veya normal bir tavayı kızdırın ve hafifçe yağlayın.
- Bu karışımdan küçük bir kepçe alarak tavaya dökün.
- Harç tavanın dibine yayılmalı ve çok ince bir tabaka meydana getirilmelidir.
- Altı kızarınca spatula ile çevirin ve 1 dakika kadar diğer yüzünü de pişirin.
- Önceden hazırlamış olduğunuz krep harçlarını içine koyarak servis yapın.
Krep yemeği tarifi | |
| | | | Krep Tarifi | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|