Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Kabaklı Krep Tarifi Salı Şub. 01, 2011 10:13 pm | |
| Malzemeler 2 Adet yumurta 1 Su bardağı süt 1 Su bardağı su Yarım demet dereotu Yarım paket kabartma tozu Yarım çay kaşığı soda 5 Çorba kaşığı esmer un Tuz İçi için : 1 Adet kabak 1 Adet havuç 1 Çay bardağı bezelye 1 Çay bardağı kıyılmış dereotu Tuz, karabiber Hazırlanışı
- Süt, su, soda,un ve yumurtayı bir kapta çırparak hamuru hazırlayın.
- Daha sonra karışımın içine kabartma tozu, tuz ve kıyılmış dereotu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Teflon tavaya çırpılmış hamuru eşit miktarlarda 6 parçaya bölün, kepçeyle dökerek altını ve üstünü kızartın.
- Bütün sebzeleri küp küp doğrayın, bir tencerenin içine koyup, ocakta kendi suyu ile pişirin.
- Sebzeler suyunu çekince içine kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Krebin ortasına bu malzemeyi koyup rulo şeklinde sarın.
- Dilerseniz üzerine bir miktar yağsız krema döküp, krebin sıcaklığı ile eriterek servis yapın.
Kabaklı Krep yemeği tarifi | |
|