Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Floransa Usulü Tavuk

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Floransa Usulü Tavuk Empty
MesajKonu: Floransa Usulü Tavuk   Floransa Usulü Tavuk Icon_minitimePaz Ocak 30, 2011 10:38 pm

Gereçler:
6 adet tavuk gögsü ( derisi ve kemiği çıkarılmış)
5 yemek kaşığı un
1/ 2 bardak parmesan peyniri veya rendelenmiş kaşarpeyniri
1/ 2 bardak beyaz galeta unu
2 çay kaşığı tuz- biraz karabiber
2 yumurta ( 1 yemek kaşığı suyla çırpılmış)
1/ 2 bardak sıvı yağ
1 kg ıspanak
1,5 yemek kaşığı limon suyu-süslemek için limon dilimleri
250 gr dilimlenmiş mantar
1 yemek kaşığı ter






Yapılışı:

Floransa Usulü Tavuk 1751.
Rendelenmiş peynirle galeta ununu karıştırın. Tavukları tuzlayıp
biberleyin. Tavuk gögüslerini önce una ve yumurtaya, sonra peynirli
galeta ununa bulayın. Buzdolabında 1 saat bekletin.
2. Bir tavanın
içinde yağı kızdırın ve tavuk gögüslerini açık pembe renkte kızartın.
Kısık ateşte, üstü kapalı olarak 25-30 dk yumuşayana dek bekletin.
3.
Ispanakları ayıklayıp yıkayın biraz tuz serperek kapalı bir tencerede
hafifçe haşlayın. Suyunu süzüp ince ince kıyın. Ispanak püresini bir
servis tabağına alın ve üzerine de limon suyu gezdirin.
4. Kızaran
tavukları ıspanağın üzerine yerleştirin. Dilimlenmiş mantarları
eritilmiş 1 kaşık yağın içinde 4-5dakika sote yapın. Tuz ve karabiber
serpin. Mantarları ıspanağın üzerine serpiştirin. Tavukların arasına
limon dilimleri yerleştirip servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Floransa Usulü Tavuk
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Floransa Usulü Balık ( 4 kişilik)
» Floransa Usulü Lazanya Tarifi
»  Fas Usulü Harissa Soslu Tavuk
» İtalyan Usulü Tavuk Tarifi
» İTALYAN USULÜ TAVUK DOLMASI Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: