Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 İTALYAN USULÜ TAVUK DOLMASI Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

İTALYAN USULÜ TAVUK DOLMASI Tarifi Empty
MesajKonu: İTALYAN USULÜ TAVUK DOLMASI Tarifi   İTALYAN USULÜ TAVUK DOLMASI Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 2:14 pm

Kullanılacak malzeme (6 kişi için):

1+1/2 kiloluk bir tavuk,

200 gram dana kıyması,

100 gram haşlanmış jambon kıyması,

100 gram kıyılmış füme dil,

50 gram sadeyağ,

50 gram rendelenmiş kaşer peyniri,

2 yumurta

1 demet maydanoz,

1 dal biberiye,

birkaç defne yaprağı,

1/3 bardak süt,

4 çorba kaşığı zeytinyağı,

1 çimdiklik cevz-i bevva,

2 dilim bayat ekmek,

150 gram beyin (1 koyun beyini),

yeteri kadar karabiber ve tuz.



Yapımı: Tavuğun tüylerini yolup içini temizledikten sonra tütsülemeli ve
bol akarsuda iyice yıkadıktan sonra etini zedelemeden kemiklerini
çıkarmalı.

Ekmek dilimlerinin kabuklarını çıkardıktan sonra bunları 1/3 bardak sütün içinde iyice ıslatıp ufalamalı. Sonra sütünü süzüp büyük bir porselen kâseye koymalı. Bunun üstüne kıyma makinesinden geçirilmiş dana etini, koyun beynini, dili, jambonu, yumurtaları, ince kıyılmış maydanozu koymalı. Rendelenmiş peyniri
cevz-i bevvayı, karabiberi ve tuzu da serptikten sonra karışımı iyice
yoğurarak hepsini birbirine yedirerek karıştırmalı. Sonra bu yoğurulmuş
harcı tahta bir kaşığın yardımıyle
bastırarak tavuğun içine doldurmalı. İçi iyice doldurulduktan sonra
tavuğun boynunu ve gerisini beyaz ve sağlam bir kınnapla dikmeli. Aynı
kınnapla tavuğu dıştan da salam bağlar gibi evirip çevirerek bağladıktan sonra büyük ve çukur bir pyrex kaba oturtmalı. Tavuğun iki yanına yarımşar dal biberiye
ve birkaç defne yaprağı koyduktan sonra kaba, sadeyağla 4 çorba kaşığı
zeytinyağını da boşaltmalı ve kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı.
Tavuğu sık sık çevirerek her yanını nar gibi kızarttıktan sonra orta
ısılı bir fırına (termostatı olanlar 180 dereceye göre ayarlamalıdırlar)
sürmeli. Vakit vakit salçasıyle üstünü
ıslatarak tavuğu iyice pişirmeli. Sonra kabı fırından çıkarmalı. Tavuğu
servis tabağında biraz ılıyacak kadar soğuttuktan sonra dilim dilim
kesmeli. Pyrex kaptaki salçayı süzgeçten geçirmeli ve tavuk dolması dilimlerinin üstüne gezdirerek döktükten sonra bu yemeği sofraya çıkarmalı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
İTALYAN USULÜ TAVUK DOLMASI Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İtalyan Usulü Tavuk Tarifi
» İtalyan Usulü Fındıklı Kek Tarifi
» İtalyan Usulü Piliç Tarifi
» İTALYAN USULÜ POĞAÇA Tarifi
» İtalyan Usulü Piyaz Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: