Malzemeler - 100 g Sana Hamurişi - 200 g çok ince çekilmiş fındık - 5 adet yumurta - 1 paket vanilya - 175 g pudra şekeri - 1 tatlı kaşığı tarçın - (Bu tarifte un ve kabartma tozu kullanılmıyor) Hazırlanış 1. İki ayrı kâseye yumurta beyaz ve sarılarını çok dikkatlice ayırın. Özellikle yumurta beyazlarının içine yumurta sarısı karıştırmamaya dikkat edin. Eğer karışırsa yumurta beyazlarını kabartamayabilirsiniz. 2. Kâsedeki yumurta sarılarının içine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana Hamurişi-ni, pudra şekerini, tarçını, vanilyayı ve fındığı koyup harç kıvamına gelene kadar mikser ile karıştırın. 3. Diğer kâsedeki yumurta beyazlarını mikser ile devamlı aynı yöne çevirerek mikserin ucundan düşmeyecek hale gelene kadar kabartın. 4. En son olarak kabarttığınız yumurta beyazlarını bir büyük kaşık yardımıyla yumurta sarılı karışıma ilave edip yavaşça karıştırın. Karıştırma işlemini kuvvetli ve hızlı yaparsanız yumurta beyazları çökebilir. 5. Kek harcını içine yağlı kâğıt serdiğiniz kek kalıbına alın. Yağlı kâğıt yok ise kek kalıbını çok iyi bir şekilde Sana Hamurişi ile yağlayıp unlayın. Kekimizin yapımında un kullanmadığımız için yağlı kâğıt kullanmadan pişirdiğimizde kalıptan dilimleyerek çıkartmak zorunda kalabilirsiniz. 6. İtalyan usulü fındıklı keki önceden 185 derece de ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirip kalıbında en az 15 dakika bekletip iyice soğutun. 7. Üzerine bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpip vanilyalı veya fındıklı dondurma ile servis edin.