Patlıcan SalatasıMalzemeler:
- 4 büyük patlıcan
- 1,5 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 miktar tuz
Üstünün Garnitürü:
- 2 orta büyüklükte domates
- 1 orta büyüklükte soğan
- 6 orta yeşilbiber
- 10 adet siyah zeytinHazırlanışı:4
büyük patlıcanı ateş üstüne koyarak közleyin; patlıcanların her bir
taraflarını iyice pişirdikten sonra, patlıcanları teker teker alarak
bunların yanmış kabuklarını yukardan aşağı doğru bir bıçakla soyun.
(Patlıcanların kabukları hemen hemen yanmış bir şekil alıncaya dek
pişirmeli ve olanaklıysa havagazı gibi alevli ateşleri yeğ
tutulmalıdır). Patlıcanları, içinde zeytinyağı olan kâseye koyun ve her
patlıcanın üstüne bir miktar limon suyu ile tuz gezdirin; çatalla bir
kaç kez çalkalayarak bütün patlıcanları zeytinyağının içine gömün.
Patlıcanlara sirkeyi katarak, bunları çatalla iyice dövün, yağı
patlıcanlara yedirin. Sonra bu salatayı düzgün bir şekilde tabağa alın.
Tabağın etrafına, bir sıra ince yuvarlak domates dilimleri, bir sıra
ince kesilmiş yeşilbiberler, bir sıra çentilmiş soğan, bir sıra da ikiye
bölünmüş zeytinler dizerek süsleyin ve servis yapın.